Biberiyeli ve Deniz Tuzlu Firinda Patates

4 kisilik
Malzemeler:

1kg Kucuk kabuklu patates
1 Yemek kasigi zeytinyagi
Deniz Tuzu
Taze cekilmis karabiber
2 Sap taze biberiye (ayiklanmis)

Patatesleri iyice yikayin ve haslayin. (Pure kivamina gelmeden ocaktan alin). Iyice suzdukten sonra (eger patatesleriniz taze ise kabuklarini soymayin) 1 kasik zeytinyagi, tuz, karabiber ve biberiye ile bir kasede patateslerin heryerine bulanacak gibi karistirin. (cok zeytinyagi koyarsaniz patatesler citir olamayacktir)

Firini onceden 220C ye ayarlayin. Patatesleri firin tepsisine yerlestirip altin rengi alana kadar yaklasik 25 dakika firinlayin. Eger mangalda yapmak isterseniz aliminyum folyoya sararak da esit zamanda pisirebilirsiniz.

Etin, tavugun yada salatanin yaninda harika bir tamamlayici olacaktir.

Afiyet olsun

(Bu yemek 142kcal'dir)

Orijinal tarif icin: http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/baked-new-potatoes-with-sea-salt-and-rosemary

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder